Tuesday, December 13, 2011

What's Wrong Bintang?

Assalamualaikum!

Hello peeps! Seriously Bintang banyak sangat masa nak menulis today. HAHA. Nak bincang beberapa isu sekarang. Isu yang mungkin ada kaitan dengan umat manusia zaman sekarang. HAHA! Bintang just nak sahare je pendapat Bintang tentang dunia zaman sekarang.

1. HUKUM HUDUD

For your information, Bintang rasa dunia kita ni macam dah sampai akhir zaman dah. You all pun sedar tapi buat buat tatahu aje kan? Seriously. Bintang dah naik fedup tengok artis and even orang orang kita sendiri buat tak tahu je dengan semua ni. Clubbing, minum arak, merokok, seks bebas macam dah jadi trend anak-anak muda sekarang. Bukan takat anak muda, orang tua pun dua kali lima. Dekat ic dah tercatat dia ada 'bin' dan jugak 'binti'. Pergh. Ini lah kita panggil Islam pada nama. Agaknya diorang nak bala turun macam zaman nabi dulu-dulu baru insaf kot? 

Sekarang ni, kalau kita lihat dekat Indon, Islam boleh kawin dengan kafir tanpa orang kafir tu convert ke Islam. What? Ajaran mana kau pakai ni? Sekarang Bintang respect sangat pada negara Brunei. Sultan mereka, iaitu penyelamat agama di Brunei dengan bijaknya menitahkan negaranya akan mengadakan satu akta yang akan mematuhi undang-undang Islam. So cool. Sultan yang bijak! Klik SINI ini untuk membaca dengan lebih lanjut mengenai persoalan HUKUM HUDUD di Brunei.Cuba fikirkan apa yang akan terjadi apabila hukum ini dijalankan di Malaysia? Mungkin manusia yang dah tak ada akhlak bakal convert ke agama lain?

P/S: Kalau hukum ni dijalankan di Malaysia insyallah ramai yang kembali ke landasan yang betul, terutamanya Bintang ni. (rendah diri) Cakap punya cakap, sedikit sebanyak menimbulkan keinsafan. No need to berpoya-poya lagi ye Bintang. =.=" Duduk rumah jaga akhlak kamu dan  tunggu Omar masuk minang.


2. FACEBOOK

Awak awak semua sedar tak sejak adanya FACEBOOK atau bak kata Najwa Latif, Muka Buku (yang langsung terbalik. Sepatutnya Buku Muka) pelbagai masalah yang timbul. Seriously Bintang cakap. Macam masalah Bintang ni, rajin update status. Bila rasa windu, update. Bila rasa bosan, update. Bila rasa geram update. Same goes to you all jugak kan? Perbalan sering terjadi. Like beberapa hari lepas. Ada seorang kawan menghupdate statusnya, so secara semulajadinya Bintang ingat  dia mention Bintang (perasan famous) and then tercetuslah rasa marah, sedih dan terkilan.Pastu Bintang pulak update status Bintang mention ke dia and dia sedar. Last last jadi awkward and paling penting, mencetuskan rasa dingin diantara kami. Okay. Memang Bintang salah. Sensitivity took mu brain away. HAHA.Sorry kawan.

So awak awak semua faham tak apa yang cuba Bintang cakap sekarang. Facebook ni banyak menimbulkan masalah. Itu belum kira dengan gambar yang ada dekat situ. Macam macam. Geli, mual, menyampah, meluatkan, semua ada bila tengok. Kadang kadang ada yang tak sedar perlakuan dia, gambar yang dia taruk orang lain dok kutuk. And satu lagi, jangan lah letak gambar bukan bukan. Nanti kalau kena santau sape susah? Diri sendiri jugak. Bintang tak peduli hal awak awak awak semua. 

P/S: Lepas ni taknak update status dah. Nak main Sims je dekat FB sambil kacau orang kiri kanan. HAHA!


3. MASYARAKAT TIDAK BERSYUKUR

Dekat negara lain mana ada kerajaan dok bersusah payah nak bantu rakyat. Lantak pi lah diorang punya negara. Dekat sini, mean Malaysia, awak awak semua tak nampak ke betapa kita ni 'RAKYAT DIDAHULUKAN'? Dekat tempat lain, negara lain, ada ke kerajaan nak bagi duit segala? Memang semua yang dia bagi tu duit kita jugak tapi sedarkan awak awak semua, kita ni beruntung?  Hulamak. Kalau tak sedar nampak sangat awak awak semua ni buta. Time nak pangkah undi, undi orang lain. Masa kerajaan bagi habuan semuanya berebut sampai terlupa siapa sokong siapa. Busuk punya orang. 

Lepas tu Bintang tengok ada pulak kempen ke apa entah benda berkaitan dengan mempertahankan hak orang gay lesbian segala ni. Stupid Ambiga. Ni negara Islam. Nak jadi gay, convert, buang kerakyatan anda tu . Balik je India. Jangan banyak cerita. Jangan jadi macam satu negara tu. Tahu tak negara mana? Negara dengan majoriti rakyat Islam tapi perangai rakyatnya? Great!!! Fikirlah ya dahlings. Today Bintang berpolitik sikit. Lantaklah. Nak baca baca tanak baca tutup.


P/S: Sedar sedarlah. Tak lama kita hidup ni. Ingat zaman tua awak awak semua boleh tebus ke segala dosa awak awak semua? Jawapannya: NO. Jadilah manusia yang bertamadun. Jangan ikut contoh negara lain. Kalau nak ambil contoh, sila contohi BRUNEI. Saya Bintang melaporkan dari Malaysia. Saya bukan rakyat Brunei tapi I wish. HAHA.

2 kengkomen:

alfa syamimi said...

alamak..tatau la semangat apa asuk dlm diri bintang hari ni..haha berani kot!

Bintang Asterisk said...

HAHA. kan?

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com